mandag, april 22, 2019

 
Årsmeldinger - fotball


Årsmelding for knøtte 2013 Smøla IL.

Vi har trænet lige siden tidligt i januar. Det har været tale om en stabil gruppe gutter/jenter som er mødt op uge efter uge.

Antallet har næsten over hele året ligget mellem 15-18 stk på træning, ofte nogle flere. 

Vi har i 1. halvdel af året været 10-11 stk fra årgang 2005 og 4-5 stk fra årgang 2006. I 2. halvdel af året fik vi i starten ca. 20 stk fra årgang 2007 i tillæg, dette antal blev dog noget reduceret ud over høsten.

Vi har været 4 trænere som er mødt op til træning alt efter hvem som havde mulighed. Der er da tale om Jóhann, Jan Eirik, Vidar og Alexander. Enkelte gange, har ingen af os haft mulighed for at stå for træningen, men har da haft god hjælp af andre trænere fra klubben. Oddgeir og Yngve har oftest trænet årgang 2007, og Hildur jentene. 

Vi har i år været tilmeldt serien i Kristiansund i år. Vi var dermed på to turer dertil ila våren, desuden arrangerede vi selv en cup. Det samme var tilfældet i høst, hvor vi også var to gange i Kristiansund på seriespil og arrangerede igen på Smøla. Vi var i seriespil sammen med Dahle, Nordlandet, Frei, KFK og CFK.

To gange i år har vi været på cups, den ene gang i Aure i august og den anden gang nu i november indendørscup i Dahle. Stor oplevelse for både store og små.

Spillernes udvikling ud over året 2013 har været over al forventning og det har forældrenes opbakning også, så på trænersiden ser vi frem til et nyt godt fodboldår for disse årgange i Smøla IL.

Årsmelding gutter/jenter født 2002-2004 - "Mini"

Mini har i 2013 hatt ei trenings- og spillergruppe på 15-20 barn. De aller fleste har vært gutter/jenter født i 2003, 3 stykker født i 2002 og 2-3 stykker født i 2004. Vi hadde ei-to treninger pr. uke gjennom hele året. Det har til tider vært vanskelig å få optimal treningstid i hallen, da vi må tilpasse oss flere aktører. Har trent både mandager, onsdager og til tider fredager (ikke mandag når vi har trent fredag). Ute er det ikke like mange å ta hensyn til, så da har ikke treningstid vært noe problem.

Etter flere års samarbeid med Aure, Tustna og Ertvågøya, besluttet vi i 2013 å melde på 3 lag i kretsserien gjennom Nordmøre og Romsdal Fotballkrets i stedet. Diverse omstendigheter medførte at noen sluttet i sommerferien. Da ble vi litt for få spillere til 3 lag, trakk det ene laget og gjennomførte høstsesongen med 2 lag. Vi fikk gjennomført ca. 40 kamper for smølalagene, som har vært ei god erfaring for spillerne våre. Det har vært et godt organisert opplegg rundt kretsserien og det vil vi nok også delta på i 2014.

Hvert år prøver vi å delta på minimum en utendørscup og en innendørscup. Vi har deltatt på 2 cuper i 2013, Dahlecup (inne i Dahlehallen) og SNV CUP (ute på Ertvågøya). Dette er meget positive arrangement som spillerne gleder seg til å være med på.

Sesongen 2013 ble avsluttet med merketaking av Minimerke 2, for de som manglet det, og pizza på Smøla Havfiskesenter.

Ønsker å takke alle foresatte som har stilt opp på kjøring, kiosksalg osv. Uten dere har vi ikke klart å gjennomføre alt dette.

For sesongen 2013

Yngve Vean                Håvard Knutsen                      Arnt Tuven

Årsmelding 2013 - J14

Trenerteamet dette året har bestått av Rune Tuven og Astrid Gulla.
Foreldrekontakt Tove Røsand.

Vi startet året med samkjøring av J14 og J16. Ved oppstart var vi rundt 20 spillere fordelt på 5 stk. -00, 6 stk. -99, 4 stk. -98 og 5 stk. -97. Etter hvert kom det også til en -01-spiller.

Det ble raskt besluttet at vi skulle melde oss på seriespill og J14 ble påmeldt i 7’er avd.

Det var ikke spillere og støtteapparat nok til å melde på J16. Dette gjorde dessverre at denne gruppen falt ut ganske tidlig på året.

Jentene har hatt to treningsøkter i uka. Det krever mye av trenerteamet, og vi ser at to trenere er for lite.

I serien spilte vi 10 kamper, med uttelling av en seier og en uavgjort.

Kretsens særregel tilsier at vi kunne ta med kun 1 overårig spiller på hver kamp. Dette gjorde at det dessverre ble lite spill på våre -98, noe som igjen er veldig synd!

Vi pådro oss dessverre noen skader gjennom seriesesongen. Mest dramatisk var det da det endte med hjernerystelse og ambulanse til sykehuset i Kristiansund.   

Cup er alltid like arti, både for spillere og reiseledere, og vi ser klart at det gjør noe med laget og lagfølelsen. Høstsesongen ble innledet med cup på Ørlandet, og avsluttet med Aukra-cup. Det ble en seier i hver at disse.

Laget har gjennom sesongen vist en enorm entusiasme og vilje selv om vi har møtt tøffe og sterke motstandere. Fremgangen i laget har gjennom året vært stort, og forbedringer har vært tydelig fra kamp til kamp. Noe som igjen vises på resultatet!

Motstand gjør sterk! – og det er tydelig på denne gjengen. De gir ikke opp!

En utrolig fin gjeng med godt humør og ståpåvilje!

Ref.

Foreldrekontakt Tove Røsand

Årsmelding for G14, sesongen 2013

Trenere: Kolbjørn Lura og Fredrik Gjøstøl

Trenere:
Denne sesongen har vi hatt hovedansvaret for G14, men vi tok også med oss G16 siden de ikke hadde trener. Selv om dette til tider ble krevende å være trenere da gruppa ble litt stor, tror vi de yngste fikk noen svært gode treninger sammen med større og sterkere G16-spillere.

Kampene delte vi broderlig mellom oss der Kolbjørn var med på bortekampene og jeg ble med på hjemmekampene. Dette var pga kollisjon mellom kampene til G14, G16 og A-Laget. Vi er svært fornøyde med hvordan laget har fungert og går på et nytt år med gode erfaringer fra fjoråret og tro på at laget vil fortsette å utvikle seg.

Seriespill:

I år har vi spilt 9`er fotball, dette er noe vi som trenere og spillerne ikke har prøvd før og vi var spente på hvordan dette ville fungere. Nå etter sesongen har vi kommet fram til dette er et kjempegodt alternativ for lag som sliter med å ha nok spillere til 11`er. Det ble mange lange reiser da vi i 4 av 5 bortekamper måtte over romsdalsfjorden. Men med godt humør og innlagt pizzapause på vei hjem gikk dette fint. En stor takk må rettes til sjåførene som stilte opp å kjørte minibuss.

Rent sportslig kunne vi vel hatt litt bedre resultater, men når vi ser på hvordan spillerne har utviklet seg samt den fantastiske viljen de viser på treninger er vi sikre på at resultatene kommer i løpet av den sesongen vi forbereder til nå.

Cup:

Vi har deltatt på til sammen 3 cuper denne sesongen, Ørlandet Cup, Aukra Cup og Aure Cup. Her har det sosiale vært i fokus. Lagfølelse og samhold er viktig når man skal fungere som ei gruppe. Og da er ei helg litt unna pc og tv, men med fotball og sovepose et meget godt tiltak.

Treninger:

Som nevnt tidligere var det en utfordring for oss trenere med ei så stor gruppe der ferdighetene naturlig er forskjellige pga alder. Likevel vil jeg si at progresjonen spillerne har hatt gjennom sesongen er formidabel. Nå er vi inne i en ny sesong med ei mindre gruppe der vi kan gi litt mer oppmerksomhet til hver enkelt spiller. Dette er jeg helt sikker på at vil være positivt for den videre utviklingen.

Hospitering mellom årsklassene er også noe vi har begynt å innføre, på denne måten kan spillere som ønsker litt ekstra treninger få prøvd seg på høyere nivå. Vi tror dette vil være positivt både for spillerne som hospiterer men at det også vil heve nivået treningene på laget de egentlig tilhører når de kommer tilbake.

Noe som har vært etterspurt av spillere og trenere er treningsklær, som representanter for Smøla IL synes vi dette skulle vært standard for alle lag som reiser rundt på kamper og cuper.

Bylagssamlinger:

Bylagssamlinger er treninger i Kristiansund som blir holdt av KBK. Her melder klubben selv opp de spillerne de mener holder et nivå som gjør at de kan hevde seg med de beste på Nordmøre. Vi meldte til sammen opp 5 spillere, Ole Myrvoll og Øystein Solheim fra 99-kullet. Håkon Moe, Jostein Roksvåg og Erlend Lura fra 01-kullet.

De yngste guttene kom ikke videre etter gruppa ble tatt fra ca 40 spillere ned til 20 spillere, men de fikk gode tilbakemeldinger og med god treningsvilje kan det komme nye sjanser. Av de to eldste ble Ole tatt ut til en bylagscup i Ålesund, dette betyr at Ole er blant de beste keeperne i Møre og Romsdal i sin årsklasse. Dette bør han være meget stolt av.

Erfaringen guttene tok med seg fra disse samlingene vistes godt på de neste treningene hjemme på Smøla, denne muligheten bør alle lagt på Smøla benytte seg av i årene som kommer.

Tilslutt vil vi to trenerne takke for en flott sesong med en flott gjeng unge fotballspillere, vi håper alle blir med også neste sesong. Oppfordrer også foreldrene til å ta turen innom ei trening.

Vi sees på trening!

Årsmelding G16

 G 16 laget bestod i 2013 av ca 11-12 spiller i 1997-1998 årgang. Laget har hatt 2 treninger i uken, stort sett ledet av Fredrik C. Gjøstøl, og Kolbjørn Lura, det har i perioder vært andre trenere fra a-laget som har tatt treningene. Men i utgangspunktet var dette trenere på G- 14.

Laget var meldt på 7- serie og 12 kamper var oppsett. (Åndalsnes, Gry 2 lag- Averøya, og Dahle) 3 kamper mot hvert lag.

På bortekampene dro vi uten trener, Fredrik stilte opp på de hjemmekampene han hadde mulighet til å være med på. Dette medførte av laget for ofte var uten trener og kyndig leder fra sidelinjen. Jeg som lagleder/foreldrekontakt var med laget på de fleste kampene. Men mangler god nok kunnskap om fotball til å lede laget tilfredsstillende fra sidelinjen... Laget var godt forberedet på dette, og Fredrik hadde instruert guttene på forhånd, og lagets kaptein (og spillerne) tok ansvaret godt. God lagånd og teamfølelse i laget.

På grunn av en litt liten stall var vi noe sårbare i forhold til evnt fravær på kamper, dette løste vi ved å hente opp 1 eller 2 spillere fra g 14, ved behov,  dette i samråd med hovedsakelig Fredrik.

Kampene i serien gikk som avtalt, unntatt hjemmekampen mot Åndalsnes, 15 juni (lanseringsdagen av nye drakter). Her fikk jeg på sms avbud kl 0200 natt til den 15. Vi godtok ikke å flytte kampen grunnet måten den ble avlyst på.

Guttene spilte klart best på hjemmebane (kan det skyldes at Fredrik var på sidelinjen og ledet guttene gjennom kampen?)

På hjemmekampene hadde vi åpen kiosk. Mange hjemmekamper hadde ok oppmøte.

 Og endte til slutt på en ok 3. plass i serien med 21 poeng, 7 seiere, og 5 tap.

Vi kjørte som regel privatbiler på kamp, men fikk minibuss til kampene på Åndalsnes.

 I tillegg til seriespill var g 16 med på 2 cuper. Ørlandet cupen i midten av august, her gjorde laget det bra og kom langt. Laget var også med på Aukra cup.

 Generelt: En flott gjeng med gutter. Og kjekt å dra på tur med. De var flinke på å gi meg tilbakemld om de kunne være med på kamper osv. Noen av guttene var også med på a-lagstreninger, og fikk også være med på noen kamper.

Det jeg savnet mest var en trener som kunne ha vært med på flere av kampene. Trener situasjonen er nå løst og Torkil Moholt har nå treneransvaret for gjengen.

Savnet også tilbakemld fra noen foresatte på kontakt info. Dette for å ha muligheten til å kontakte foreldrene direkte. Jeg kalte også inn til et lite orienteringsmøte i forkant av sesongstart der tema var kampoppsett, kjørelister og kioskvakter. Dessverre litt dårlig oppmøte.

Stine Grindstein.

Lagleder G16Publisert 15.03.2014 av Anita
 
 (C) Smøla I.L. | system: ROW fra ramvik.no